Arvid Nordqvist

“Vi har haft ett mångårigt samarbete som fungerat bra.”

Peter Dannqvist är ansvarig för logistik och produktion på Arvid Nordquist:

Det som jag tycker är viktigast i samarbete med ett rekryteringsföretag är kontinuiteten. Det tar ett tag innan vi lär känna varandra de kan vår kultur och vad vi vill ha. Rekrytering är mer personberoende än vad man kan tro. Jag har arbetat med First på tre olika sätt genom åren. Dels genom bemanningen av receptionen, dels genom att hyra in personal på kortare eller längre perioder och för rekryteringsuppdrag. Det jag gillar med First är att de gör en ordentlig och bra research och ger bra feedback hela tiden. Vi har haft ett mångårigt samarbete som fungerat bra.

Vi hinner inte kolla 300 personer

Fördelen med att arbeta med ett externt rekryterings och bemanningsföretag är att vi inte själva har resursen. Det är mödosamt att leta upp kandidater, gå igenom CV och profil, testa och intervjua. Vi har valt att lägga ut detta eftersom vi har väldigt mycket annat att arbeta med. Vi har inte tid att kolla 300 personer för att hitta rätt slutkandidater. När vi arbetar med First gör de allt detta och presenterar två-tre slutkandidater för oss och det har fungerat bra. Vår viktigaste del är att sätta profilen, det är kärnan i uppdraget.

Att ta hand om konsulterna rätt är viktigt

Det är en speciell situation att hyra in en medarbetare för en längre period, kanske ett eller två år eller mer. Då är det väldigt viktigt att bemanningsföretaget sköter sitt arbetsgivaransvar. Jag fungerar som arbetsledare, men First är arbetsgivare – vilket är två olika saker. Det finns alltid en viss risk för att det blir oklar ansvarsfördelning. Men jag tycker att First alltid skött sina konsulter på ett bra sätt som arbetsgivare. Det måste jag säga. De är duktiga på hantera sina konsulter, att ta hand om dem, jag har sett exempel på motsatsen vilket inte är bra.

Kort om Arvid Nordquist
Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. I sortimentet finns livsmedel, egenrostat kaffe, vin, öl och sedan 2016 även non food-produkter. Arvid Nordquist HAB har idag 286 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna och samtidigt som göra sitt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan.

Peter Dannqvist

Supply Chain Director