Semper

“Jag gillar Firsts värderingar”

Jag gillar att det blivit en mer öppen syn på hur man kan arbeta. Arbetsmarknaden förändras och utvecklas. Förr var det så att om man slutade på ett ställe så kunde man aldrig någonsin gå tillbaka! Så är det inte längre, nu kan man byta jobb, få nya erfarenheter någon annanstans och sedan komma tillbaka igen. Det tycker jag är bra. Det är också bra att man kan pausa ibland; chefer som gör något annat en period i livet. Jag tycker det är sunt. Man måste inte jobba på samma sätt hela tiden. Ta gig-ekonomin till exempel, jag vet inte om det är en fluga som försvinner eller om det är här för att stanna, men det är intressant att se vart det tar vägen. Hur människor kan arbeta på olika sätt under olika perioder av sitt liv. Därför tycker jag också om First nytänkande med såväl AI teknik (AI search med roboten FRasse) som hur de jobbar med balans i livet. Våra värderingar är samstämmiga. Öppenhet och transparens är ord som jag värdesätter.

”Synen på arbete förändras.”

Jag har jobbat cirka 25 år inom HR-området och väldigt mycket har ju hänt under denna period. Inte minst vad gäller bemanning och rekryteringen. När bemanningsbranschen kom dominerades den av några få stora företag som hade ”allt”. Stora företag som rekryterade och bemannade inom alla branscher och yrkeskategorier. Idag är det mycket mer specialiserat. Vid ett tillfälle kontaktade jag till exempel First för en lite mer ovanlig rekrytering. Jag behövde en medarbetare som hade en delad tjänst. Till 50 % att arbeta med löner och till 50 % som management assistent i koncernledningen. Å ena sidan någon som gillar fasta rutiner, ordning och reda, å andra sidan en serviceinriktad och flexibel person som snabbt kan ändra prioriteringar. Inte så lätt kanske. Men First lyckades hitta rätt medarbetare och det blev bra!

Kort Om Semper
Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder.

Anita Björkman

HR-chef