2023 First Reserve AB stärker sin position inom Executive Search genom förvärvet av Horton International Sweden AB

Stockholm 3 juli 2023

Konsult- och rekryteringsföretaget First Reserve, meddelar idag måndag den 3 juli 2023,  stolt förvärvet av  Horton International Sverige  AB,  ett väletablerat företag specialiserat inom Executive Search och Interim Management. Ett förvärv som kommer att bidra till att utöka och bredda expertisen och erbjudandet för båda bolagen inom rekrytering och konsulttjänster.

Genom detta strategiska förvärv kombineras First Reserves omfattande kunskap och erfarenhet inom rekrytering med Horton International Sveriges specialisering inom Executive Search, vilket skapar en kraftfull synergi och en betydligt stärkt kompetensbas.

— Med sin omfattande erfarenhet och expertis, har Horton International Sweden, byggt upp ett imponerande nätverk av högkvalificerade kandidater över hela landet och internationellt. Genom att dra nytta av deras resurser och kompetens kan vi nu matcha våra kunders behov med de mest passande och kompetenta ledarna på marknaden, säger Eva Persson, vd, First Reserve.

— Genom att gå samman med First Reserve kan vi nu erbjuda ett ännu bredare utbud av tjänster, vilket blir mycket positivt för våra kunder, säger Johan Eklund, Managing Partner, Horton International Sweden.

— Vi är mycket entusiastiska över denna nya möjlighet att leverera en ännu bättre rekryteringstjänst till våra kunder. Genom att kombinera båda bolagens resurser och expertis kommer vi fortsätta att vara våra kunders pålitliga partner för att attrahera och anställa de mest framstående ledarna och medarbetarna som kommer att forma framtidens företag, säger Mats Henzel, ägare och grundare, First Reserve AB.

First Reserve och Horton International Sverige, kommer att samarbeta, men båda varumärkena kommer att fortsätta representera sig individuellt.

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Persson, vd, First Reserve
Tel: 070-789 93 28
eva.persson@firstreserve.se

Om företagen
First Reserve experter inom konsult- och rekryteringstjänster sedan 2003. Med expertis inom Ekonomi, HR, Lön, Administration och Logistik, hittar vi de bästa talangerna och skapar effektiva lösningar för att driva våra kunders verksamhet framåt. www.firstreserve.se                         

Horton International Sweden har varit verksamma i Sverige sedan 1995 och är specialiserade på rekrytering genom Executive Search av chefer, styrelsemedlemmar och specialister. Horton grundades i USA 1978 och kom till Europa 1991. I dag fins Horton International i ett 40-tal länder med cirka 250 konsulter. Horton International Sweden är delägare i Horton Group
International Ltd liksom de flesta andra länder.  https://www.hortoninternational.com/

Dela:

Fler inlägg

6 tips för en lyckad rekrytering

Att genomföra en framgångsrik rekrytering är viktig för företagets framgång och tillväxt. Konsten att hitta och attrahera rätt kandidater kräver investering av tid, resurser och engagemang. Dock är det en investering som kan leda till att du hittar de mest lämpade kandidaterna som kommer att bidra till din organisation på lång sikt. Här delar vi några råd för att lyckas med din rekrytering

Skapa en engagerad, välmående och framgångsrik organisation

Att leda och forma en framgångsrik organisation är en konst i sig. En välmående och framgångsrik organisation är ingen tillfällighet, utan ett resultat av medvetna strategier och beslut som inspirerar och motiverar medarbetare att tillsammans nå målen. Här delar vi några riktlinjer för att skapa en stimulerande och effektiv arbetsmiljö där medarbetare kontinuerligt kan växa och leverera på en hög nivå