Hållbar rekrytering

Är du inte fossilfri och hållbar får du inte rekrytera! Det är ett nytt angreppsätt på flera universitet i Storbritannien som utökat sina restriktioner för att delta på universitetens arbetsmarknadsdagar som sedan tidigare gällt vissa sektorer som tobak, pornografi och spelföretag till att nu även gälla bolag som inte är fossil fria.

För att rättfärdiga att stänga ute bolag som arbetar med fossilbaserad produktion från arbetsmarknadsdagarna anger man:

  • Att arbeta på de här företagen är dåligt för planeten.
  • Att arbeta på de här företagen är inte relevant för våra studenter då det är företag som kommer att skära ner och förmodligen till del helt försvinna under våra studenters karriärstid.
  • Nästan 2/3 av universiteten i Storbritannien har flyttat sina investeringar till fonder som är fossilfria så att låta andra bolag rekrytera vore skenheligt.

Vi ser samma tendens här hemma – om än inte så dramatiskt men hållbarhet är definitivt på mångas agenda vid rekrytering. Hur pratar du hållbarhet vid rekrytering för att säkerställa att du får de bästa kandidaterna som vill arbeta just i ditt företag?  Vi hjälper dig att positionera just din verksamhet rätt. Prata med oss på First Reserve om hållbara rekryteringar.

https://amp-theguardian-com.cdn.ampproject.org/c/s/amp.theguardian.com/environment/2022/sep/28/fossil-fuel-recruiters-banned-from-birkbeck-university-of-london-careers-service

Benify

#Måndagsspaning: Unga är minst nöjda med sina arbetsplatser enligt an ny studie från @Benify och @Kantar Sifo.

Ungdomsbarometern

#Måndagsspaning: Oro för en dålig chef – är största rädslan, hela 43% svarar så, hos de unga som ska ut på arbetsmarknaden. Det visar @Ungdomsbarometerns nya undersökning.  Därtill har pandemin gjort att unga värdesätter trygghet och stabilitet mer än innan pandemin, t om kollektivavtal har blivit mer populära.

Hur kan du som rekryterande chef agera för att minska ungdomarnas oro.

Hur kan du som ledare minska deras oro, hur är du som chef, hur ska en bra chef vara…

Dela:

Fler inlägg

6 tips för en lyckad rekrytering

Att genomföra en framgångsrik rekrytering är viktig för företagets framgång och tillväxt. Konsten att hitta och attrahera rätt kandidater kräver investering av tid, resurser och engagemang. Dock är det en investering som kan leda till att du hittar de mest lämpade kandidaterna som kommer att bidra till din organisation på lång sikt. Här delar vi några råd för att lyckas med din rekrytering

Skapa en engagerad, välmående och framgångsrik organisation

Att leda och forma en framgångsrik organisation är en konst i sig. En välmående och framgångsrik organisation är ingen tillfällighet, utan ett resultat av medvetna strategier och beslut som inspirerar och motiverar medarbetare att tillsammans nå målen. Här delar vi några riktlinjer för att skapa en stimulerande och effektiv arbetsmiljö där medarbetare kontinuerligt kan växa och leverera på en hög nivå