Hållbar rekrytering

Är du inte fossilfri och hållbar får du inte rekrytera! Det är ett nytt angreppsätt på flera universitet i Storbritannien som utökat sina restriktioner för att delta på universitetens arbetsmarknadsdagar som sedan tidigare gällt vissa sektorer som tobak, pornografi och spelföretag till att nu även gälla bolag som inte är fossil fria.

För att rättfärdiga att stänga ute bolag som arbetar med fossilbaserad produktion från arbetsmarknadsdagarna anger man:

  • Att arbeta på de här företagen är dåligt för planeten.
  • Att arbeta på de här företagen är inte relevant för våra studenter då det är företag som kommer att skära ner och förmodligen till del helt försvinna under våra studenters karriärstid.
  • Nästan 2/3 av universiteten i Storbritannien har flyttat sina investeringar till fonder som är fossilfria så att låta andra bolag rekrytera vore skenheligt.

Vi ser samma tendens här hemma – om än inte så dramatiskt men hållbarhet är definitivt på mångas agenda vid rekrytering. Hur pratar du hållbarhet vid rekrytering för att säkerställa att du får de bästa kandidaterna som vill arbeta just i ditt företag?  Vi hjälper dig att positionera just din verksamhet rätt. Prata med oss på First Reserve om hållbara rekryteringar.

https://amp-theguardian-com.cdn.ampproject.org/c/s/amp.theguardian.com/environment/2022/sep/28/fossil-fuel-recruiters-banned-from-birkbeck-university-of-london-careers-service

Benify

#Måndagsspaning: Unga är minst nöjda med sina arbetsplatser enligt an ny studie från @Benify och @Kantar Sifo.

Ungdomsbarometern

#Måndagsspaning: Oro för en dålig chef – är största rädslan, hela 43% svarar så, hos de unga som ska ut på arbetsmarknaden. Det visar @Ungdomsbarometerns nya undersökning.  Därtill har pandemin gjort att unga värdesätter trygghet och stabilitet mer än innan pandemin, t om kollektivavtal har blivit mer populära.

Hur kan du som rekryterande chef agera för att minska ungdomarnas oro.

Hur kan du som ledare minska deras oro, hur är du som chef, hur ska en bra chef vara…

Dela:

Fler inlägg

Vikten av ett starkt employer brand

På dagens seminarium ”Jakten på kompetens är global -” presenterade Katarina Önell och Kotomi Ogi från Kantar, data från World Employer Branding Day som ägde

Därför är empatiskt ledarskap viktigt

Enligt forskning är empati en av de viktigaste egenskaperna för att vara en bra chef. Vi håller med, vi tror på att se människan och att det är viktigt att bry sig om sina medarbetare och kunder på riktigt. Här delar vi fem positiva effekter med empatiskt ledarskap.