Hållbar rekrytering

Är du inte fossilfri och hållbar får du inte rekrytera! Det är ett nytt angreppsätt på flera universitet i Storbritannien som utökat sina restriktioner för att delta på universitetens arbetsmarknadsdagar som sedan tidigare gällt vissa sektorer som tobak, pornografi och spelföretag till att nu även gälla bolag som inte är fossil fria.

För att rättfärdiga att stänga ute bolag som arbetar med fossilbaserad produktion från arbetsmarknadsdagarna anger man:

  • Att arbeta på de här företagen är dåligt för planeten.
  • Att arbeta på de här företagen är inte relevant för våra studenter då det är företag som kommer att skära ner och förmodligen till del helt försvinna under våra studenters karriärstid.
  • Nästan 2/3 av universiteten i Storbritannien har flyttat sina investeringar till fonder som är fossilfria så att låta andra bolag rekrytera vore skenheligt.

Vi ser samma tendens här hemma – om än inte så dramatiskt men hållbarhet är definitivt på mångas agenda vid rekrytering. Hur pratar du hållbarhet vid rekrytering för att säkerställa att du får de bästa kandidaterna som vill arbeta just i ditt företag?  Vi hjälper dig att positionera just din verksamhet rätt. Prata med oss på First Reserve om hållbara rekryteringar.

https://amp-theguardian-com.cdn.ampproject.org/c/s/amp.theguardian.com/environment/2022/sep/28/fossil-fuel-recruiters-banned-from-birkbeck-university-of-london-careers-service

Benify

#Måndagsspaning: Unga är minst nöjda med sina arbetsplatser enligt an ny studie från @Benify och @Kantar Sifo.

Ungdomsbarometern

#Måndagsspaning: Oro för en dålig chef – är största rädslan, hela 43% svarar så, hos de unga som ska ut på arbetsmarknaden. Det visar @Ungdomsbarometerns nya undersökning.  Därtill har pandemin gjort att unga värdesätter trygghet och stabilitet mer än innan pandemin, t om kollektivavtal har blivit mer populära.

Hur kan du som rekryterande chef agera för att minska ungdomarnas oro.

Hur kan du som ledare minska deras oro, hur är du som chef, hur ska en bra chef vara…

Dela:

Fler inlägg

Fördelar med att hyra in en konsult

Rätt kompetens, vid rätt tidpunkt – fördelar med att hyra in en konsult

Är ni i behov av extra kompetens för att driva er verksamhet framåt, men har inte möjlighet att anställa en ny medarbetare? Då kan en möjlig lösning vara att hyra in en konsult under en begränsad period. En konsult kan hjälpa er med allt från att sätta upp strukturer och processer till att ta sig an specifika projekt och uppdrag som är viktiga för er just nu

5 tips när ni hyr in en konsult

Att hyra in en konsult kan vara ett effektivt sätt att täcka kompetensbehovet utan att göra en fast rekrytering. Men hur säkerställer ni att konsultlösningen uppfyller era förväntningar? Ta del av våra tips!