Styrelsearbete med mening

7 viktiga uppgifter styelse

Vad är en styrelses uppgifter?  Den viktigaste uppgiften för en styrelse är nog trots att att Hjälpa VD att bli framgångsrik – Som VD är det väl underbart att ha en styrelse som tänker så. Såklart inget självändamål men utgått från tanken att om VD är framgångsrik blir även bolaget lyckat.

Andra uppgifter som är viktiga för en styrelse är att:

  • Säkra fokus på rätt agenda – kan vara viktigt när det är många bollar i luften
  • Bredda perspektiv och säkra bra beslutsprocesser
  • Repetera, repetera, repetera agenda, mål och fokus – som i all kommunikation är repetion det centrala
  • Sätt risknivå i bolaget och koppla till beslut – här kommer en viktig punkt på agendan att stämma av ägarnas riskvilja och hitta rätt nivå
  • Säkra rätt personer på rätt plats
  • Följ upp mot agenda

Utifrån de här punkterna är det viktigt med rätt person på rätt plats – att göra en kompetensinventering innan en ny ledamot rekryteras till styrelsen. Här kommer vi som rekryterare in. Tänk inte bara att du ska hitta en trevlig styrelseperson utan att det ska vara en person som adderar kompetens.

Det kommer vi tillbaka och pratar om i en annan blogg hur man gör en kompetensinventering.

Dela:

Fler inlägg

Fördelar med att hyra in en konsult

Rätt kompetens, vid rätt tidpunkt – fördelar med att hyra in en konsult

Är ni i behov av extra kompetens för att driva er verksamhet framåt, men har inte möjlighet att anställa en ny medarbetare? Då kan en möjlig lösning vara att hyra in en konsult under en begränsad period. En konsult kan hjälpa er med allt från att sätta upp strukturer och processer till att ta sig an specifika projekt och uppdrag som är viktiga för er just nu

5 tips när ni hyr in en konsult

Att hyra in en konsult kan vara ett effektivt sätt att täcka kompetensbehovet utan att göra en fast rekrytering. Men hur säkerställer ni att konsultlösningen uppfyller era förväntningar? Ta del av våra tips!