Styrelsearbete med mening

7 viktiga uppgifter styelse

Vad är en styrelses uppgifter?  Den viktigaste uppgiften för en styrelse är nog trots att att Hjälpa VD att bli framgångsrik – Som VD är det väl underbart att ha en styrelse som tänker så. Såklart inget självändamål men utgått från tanken att om VD är framgångsrik blir även bolaget lyckat.

Andra uppgifter som är viktiga för en styrelse är att:

  • Säkra fokus på rätt agenda – kan vara viktigt när det är många bollar i luften
  • Bredda perspektiv och säkra bra beslutsprocesser
  • Repetera, repetera, repetera agenda, mål och fokus – som i all kommunikation är repetion det centrala
  • Sätt risknivå i bolaget och koppla till beslut – här kommer en viktig punkt på agendan att stämma av ägarnas riskvilja och hitta rätt nivå
  • Säkra rätt personer på rätt plats
  • Följ upp mot agenda

Utifrån de här punkterna är det viktigt med rätt person på rätt plats – att göra en kompetensinventering innan en ny ledamot rekryteras till styrelsen. Här kommer vi som rekryterare in. Tänk inte bara att du ska hitta en trevlig styrelseperson utan att det ska vara en person som adderar kompetens.

Det kommer vi tillbaka och pratar om i en annan blogg hur man gör en kompetensinventering.

Dela:

Fler inlägg

Vikten av ett starkt employer brand

På dagens seminarium ”Jakten på kompetens är global -” presenterade Katarina Önell och Kotomi Ogi från Kantar, data från World Employer Branding Day som ägde

Därför är empatiskt ledarskap viktigt

Enligt forskning är empati en av de viktigaste egenskaperna för att vara en bra chef. Vi håller med, vi tror på att se människan och att det är viktigt att bry sig om sina medarbetare och kunder på riktigt. Här delar vi fem positiva effekter med empatiskt ledarskap.